20 May
1 2 3 4 5 6 7 8

Ultimele stiri adaugate pe site

-
-
Image Description
Actualitate

În Reșița, alegerile europarlamentare și locale se apropie rapid, iar locurile pentru afișajul electoral sunt limitate

Mai sunt doar 3 săptămâni până la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie 2024. Acestea se anunță a fi unele dintre cele mai importante și disputate alegeri din ultimii ani, iar campania electorală își intră în linie dreaptă. Candidații își fac ultimele pregătiri înainte de confruntarea finală cu alegătorii. Potrivit informațiilor oferite de autoritatea electorală, numărul candidaților este foarte ridicat, fiind înregistrată o prezență masivă în arena politică. Perspectiva de a face parte din Parlamentul European sau din administrația locală atrage mulți aspiranți, de la cele mai diverse partide politice. Aceștia își prezintă programele și promisiunile electorale cu entuziasm și încredere, sperând să câștige încrederea și voturile alegătorilor. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, tendințele electorale sunt încă fluctuante și nu există un favorit clar. Astfel, ultimele săptămâni de campanie se anunță a fi decisive pentru alegerea noilor reprezentanți ai României în Parlamentul European și în administrațiile locale. Săptămâna trecută, în cadrul unui dezbateri televizate, candidații s-au confruntat într-un schimb aprins de idei și argumente. Tematica principală a dezbaterilor a fost prioritizarea intereselor țării și a cetățenilor și modul în care acestea vor fi reprezentate în forurile decizionale europene. Autoritatea electorală a făcut apel la cetățeni să își exercite dreptul la vot pentru a-și alege reprezentanții și a-și face auzite voci în cadrul Uniunii Europene și în administrațiile locale. De asemenea, a fost pusă la dispoziție o secție specială pentru votul prin corespondență pentru cetățenii care se află în străinătate sau aflate la distanță de localitatea de domiciliu. În cele 3 săptămâni rămase, este de așteptat ca tensiunea și concurența să crească, iar alegătorii să fie supuși la o serie de mesaje și promisiuni electorale. Până la data alegerilor, va trebui să decidem care dintre candidați și partidele lor ne pot reprezenta cel mai bine interesele și valorile.

Articol postat cu 5 ore în urmă
Image Description
Politica

Romeo Dunca dorește un al doilea mandat la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a realiza planuri ambițioase pentru județ: Ridicarea acestuia din declinul provocat de PSD în 2020. Primii patru ani, concentrați pe curățenie după gunoiul lăsat de foștii conducători ai Carașului. Ce urmează pentru următorii patru ani?

Consilierul județean Romeo Dunca dorește să rămână în funcție și pentru următorii patru ani, pentru a continua proiectele sale de succes din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. În urma alegerilor locale din 2020, Dunca a preluat conducerea județului, iar acum vrea să-și îndeplinească toate promisiunile făcute în campania electorală. În cei patru ani de mandat, Dunca și echipa sa au reușit să îmbunătățească situația din județ, după ce au preluat controlul de la foștii conducători ai Carașului, care l-au lăsat într-o stare precară. Unul dintre obiectivele principale a fost curățenia în județ, după mulți ani de guvernare a Partidului Social Democrat. Cu toate acestea, Dunca nu consideră că a terminat tot ceea ce și-a propus. "Avem nevoie de încă patru ani pentru a duce județul Caraș-Severin pe drumul prosperității și dezvoltării", a declarat el. "Vrem să arătăm tuturor că această zonă este plină de potențial și merită să fie investită." Printre prioritățile sale pentru următorii patru ani, Dunca menționează dezvoltarea economiei locale și atragerea de investiții străine. El consideră că acest lucru va duce la crearea de noi locuri de muncă și la stimularea creșterii economice a județului. De asemenea, Dunca dorește să continue investițiile în infrastructura județului, precum modernizarea drumurilor și construirea unor noi proiecte de infrastructură, care să faciliteze accesul la diferite zone din județ. În final, consilierul județean își dorește să facă din județul Caraș-Severin un loc mai atractiv pentru turiști, prin promovarea potențialului turistic al zonei și prin dezvoltarea unor proiecte turistice în colaborare cu autoritățile locale și cu mediul de afaceri. În concluzie, Romeo Dunca speră să fie reales în funcția de consilier județean, pentru a-și putea îndeplini toate obiectivele propuse și a duce județul Caraș-Severin pe drumul progresului și prosperității. Locuitorii județului se așteaptă la o nouă perioadă de dezvoltare și la îmbunătățirea vieții în zona lor.

Articol postat cu 23 ore în urmă
Image Description
Politica

Primarul Răzvan Văcărescu candidează pentru un nou mandat pentru a continua proiectele începute

Primarul comunei Goruia, Răzvan Văcărescu, intenționează să candideze pentru un nou mandat la conducerea administrației locale, fiind hotărât să ducă la final toate proiectele inițiate în actualul său mandat. Hotărârea a fost luată de edil în urma unei analize atente a situației și a dorinței sale de a asigura continuitatea planurilor și inițiativelor deja demarate în comuna Goruia. "Am decis să candidez pentru un nou mandat în fruntea primăriei Goruia deoarece consider că proiectele pe care le-am început în acest mandat trebuie finalizate pentru a aduce beneficii locuitorilor noștri. Este o datorie morală și profesională față de comunitatea noastră", a declarat primarul Văcărescu. În cadrul mandatului său actual, primarul a reușit să obțină finanțări pentru modernizarea infrastructurii rutiere, pentru extinderea rețelei de canalizare și pentru îmbunătățirea serviciilor de educație și asistență socială. "Suntem pe drumul cel bun și nu putem permite ca proiectele să fie abandonate sau întârziate din cauza schimbării conducătorului. Am încredere că, alături de echipa mea, voi putea continua să aducem progres și dezvoltare în comuna Goruia", a adăugat primarul. Răzvan Văcărescu a fost ales în funcția de primar al comunei Goruia în urmă cu patru ani și a avut o activitate remarcabilă în fruntea administrației locale, fiind cunoscut pentru implicarea sa în problemele comunității și pentru prioritizarea nevoilor locuitorilor.

Articol postat cu 1 zi în urmă
Image Description
Sport

Ciprian Măceșanu, primarul comunei Ticvaniu Mare, alături de susținătorul președintelui PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, în lupta pentru o comunitate mai puternică!

Primarul comunei Ticvaniu Mare, Silviu Hurduzeu, membru al PSD și susținător al președintelui județean, s-a implicat într-o acțiune susținută de Asociația "Partida Romilor Pro Europa". Scopul este de a promova valorile europene și de a facilita integrarea romilor în societate. Împreună cu alți reprezentanți ai asociației, Hurduzeu a vizitat o comunitate de romi din județ și a discutat cu locuitorii despre importanța participării la alegerile locale și la construirea unei comunități unite. El a subliniat, de asemenea, importanța educației și a accesului la servicii sociale pentru romi. "Trebuie să ne unim forțele și să promovăm valorile europene, să arătăm că suntem o comunitate responsabilă și să ne implicăm activ în alegerile locale pentru un viitor mai bun pentru noi și copiii noștri", a declarat Hurduzeu. Acțiunea a fost salutată de către locuitorii comunității, care au apreciat implicarea primarului și au exprimat speranța că acesta va continua să promoveze interesele lor și să lupte pentru o viață mai bună pentru romi. "Apreciez gestul domnului primar și sunt convins că împreună putem face schimbări pozitive pentru comunitatea noastră", a spus unul dintre locuitorii prezenți. Hurduzeu a promis că va continua să sprijine comunitatea romilor și să lupte pentru drepturile lor, atât la nivel local, cât și la nivel județean. Acțiunile de acest gen demonstrează că politicienii sunt interesați de bunăstarea tuturor cetățenilor, indiferent de apartenența etnică.

Articol postat în data 19 May 2024

Politica

-
-
Image Description
Politica

Romeo Dunca dorește un al doilea mandat la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a realiza planuri ambițioase pentru județ: Ridicarea acestuia din declinul provocat de PSD în 2020. Primii patru ani, concentrați pe curățenie după gunoiul lăsat de foștii conducători ai Carașului. Ce urmează pentru următorii patru ani?

Consilierul județean Romeo Dunca dorește să rămână în funcție și pentru următorii patru ani, pentru a continua proiectele sale de succes din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. În urma alegerilor locale din 2020, Dunca a preluat conducerea județului, iar acum vrea să-și îndeplinească toate promisiunile făcute în campania electorală. În cei patru ani de mandat, Dunca și echipa sa au reușit să îmbunătățească situația din județ, după ce au preluat controlul de la foștii conducători ai Carașului, care l-au lăsat într-o stare precară. Unul dintre obiectivele principale a fost curățenia în județ, după mulți ani de guvernare a Partidului Social Democrat. Cu toate acestea, Dunca nu consideră că a terminat tot ceea ce și-a propus. "Avem nevoie de încă patru ani pentru a duce județul Caraș-Severin pe drumul prosperității și dezvoltării", a declarat el. "Vrem să arătăm tuturor că această zonă este plină de potențial și merită să fie investită." Printre prioritățile sale pentru următorii patru ani, Dunca menționează dezvoltarea economiei locale și atragerea de investiții străine. El consideră că acest lucru va duce la crearea de noi locuri de muncă și la stimularea creșterii economice a județului. De asemenea, Dunca dorește să continue investițiile în infrastructura județului, precum modernizarea drumurilor și construirea unor noi proiecte de infrastructură, care să faciliteze accesul la diferite zone din județ. În final, consilierul județean își dorește să facă din județul Caraș-Severin un loc mai atractiv pentru turiști, prin promovarea potențialului turistic al zonei și prin dezvoltarea unor proiecte turistice în colaborare cu autoritățile locale și cu mediul de afaceri. În concluzie, Romeo Dunca speră să fie reales în funcția de consilier județean, pentru a-și putea îndeplini toate obiectivele propuse și a duce județul Caraș-Severin pe drumul progresului și prosperității. Locuitorii județului se așteaptă la o nouă perioadă de dezvoltare și la îmbunătățirea vieții în zona lor.

Image Description
Politica

Primarul Răzvan Văcărescu candidează pentru un nou mandat pentru a continua proiectele începute

Primarul comunei Goruia, Răzvan Văcărescu, intenționează să candideze pentru un nou mandat la conducerea administrației locale, fiind hotărât să ducă la final toate proiectele inițiate în actualul său mandat. Hotărârea a fost luată de edil în urma unei analize atente a situației și a dorinței sale de a asigura continuitatea planurilor și inițiativelor deja demarate în comuna Goruia. "Am decis să candidez pentru un nou mandat în fruntea primăriei Goruia deoarece consider că proiectele pe care le-am început în acest mandat trebuie finalizate pentru a aduce beneficii locuitorilor noștri. Este o datorie morală și profesională față de comunitatea noastră", a declarat primarul Văcărescu. În cadrul mandatului său actual, primarul a reușit să obțină finanțări pentru modernizarea infrastructurii rutiere, pentru extinderea rețelei de canalizare și pentru îmbunătățirea serviciilor de educație și asistență socială. "Suntem pe drumul cel bun și nu putem permite ca proiectele să fie abandonate sau întârziate din cauza schimbării conducătorului. Am încredere că, alături de echipa mea, voi putea continua să aducem progres și dezvoltare în comuna Goruia", a adăugat primarul. Răzvan Văcărescu a fost ales în funcția de primar al comunei Goruia în urmă cu patru ani și a avut o activitate remarcabilă în fruntea administrației locale, fiind cunoscut pentru implicarea sa în problemele comunității și pentru prioritizarea nevoilor locuitorilor.

Image Description
Politica

Silviu Hurduzeu (PSD) formează o echipă cu cărăşenii pentru a promova proiecte în Banatul Montan

Silviu Hurduzeu vizează funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, la vârsta maturității politice. După o lungă carieră în administrația publică, în calitate de prefect, ministru secretar de stat și deputat în Parlamentul României, Hurduzeu consideră că este pregătit să conducă județul către un viitor mai prosper. Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) a reușit să facă o carieră remarcabilă prin profesionalism și abilități de conducere, fiind renumit pentru abilitățile sale de a-și menține echilibrul și seriozitatea în situații dificile. Cu o educație solidă și o bună reputație în comunitate, Hurduzeu se bucură și de sprijinul Centrului. În discursurile sale de campanie, Hurduzeu a subliniat importanța votului din 9 iunie și a mobilizat cârășenii să susțină oferta electorală a PSD. Conform candidatului, următorii patru ani reprezintă o oportunitate neprețuită pentru dezvoltarea județului, iar el este pregătit să pună în practică o strategie ambițioasă și eficientă pentru binele tuturor locuitorilor. Echipa lui Silviu Hurduzeu este alcătuită din oameni cu experiență și expertiză în administrația publică din toate colțurile județului. Împreună, aceștia propun o strategie de guvernare județeană care să stimuleze creșterea economică și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor publice. Candidatul PSD promite să facă din Caraș-Severin o regiune modernă și atractivă, cu o calitate a vieții ridicată pentru toți cetățenii săi. Cu o viziune clară și determinare, Silviu Hurduzeu este hotărât să facă din județul Caraș-Severin un exemplu de succes și prosperitate pentru întreaga țară, după Revoluție.

Image Description
Politica

Vizita lui Adrian Torma în orașul moldovean scoate la iveală situația nefericită a acestuia!

Moldova Nouă, în lumina candidatului Torma: o vizită în zonele cu probleme ale orașului În ultimele zile, orașul Moldova Nouă a devenit subiectul principal de discuție, atrăgând atenția cu privire la problemele sale. Candidatul Adrian Torma, reprezentantul Partidului Social Democrat, și-a făcut apariția în oraș, concentrându-se asupra zonelor cu probleme și dezvăluind modul în care administrația actuală a gestionat situațiile delicate. Torma a vizitat mai multe cartiere și străzi din oraș, în special cele considerate a fi nevralgice. Scopul său a fost de a arăta cetățenilor preocuparea sa față de problemele orașului și dorința sa de a găsi soluții eficiente. "Cetățenii din Moldova Nouă au dreptul la o administrație responsabilă și implicată. Din păcate, conducerea actuală a ignorat nevoile cetățenilor și a lăsat problemele orașului în paragină. Eu vreau să modific această situație și să aduc schimbări pozitive în comunitatea noastră", a declarat Torma în timpul vizitei sale. Torma a evidențiat mai multe probleme, precum străzi impracticabile, iluminat public deficitar și lipsa unei planificări adecvate pentru dezvoltarea orașului. În cazul în care va fi ales primar, acesta a promis că va face tot posibilul pentru a remedia aceste deficiențe și pentru a face din Moldova Nouă un oraș mai bun și mai prosper. În replică, administrația actuală, reprezentată de rivalul lui Torma, și-a susținut acțiunile, afirmând că a făcut tot ceea ce este posibil pentru a îmbunătăți situația orașului. Cu toate acestea, cetățenii au fost impresionați de angajamentul și eforturile lui Torma, mulți declarând că îi vor acorda votul lor la alegerile viitoare. Cu mai puțin de o lună până la alegeri, lupta pentru fotoliul de primar al Moldovei Nouă este în plină desfășurare. Candidatul social-democrat a demonstrat că este dedicat comunității și își propune să aducă schimbări pozitive. Vom vedea doar în timp dacă votanții îi vor oferi șansa de a face aceste schimbări necesare în orașul lor.

Image Description
Politica

Traian Pleșa se întoarce și candidează din nou la primăria Caransebeșului, după 20 de ani!

Traian Pleșa, un cetățean din Caransebeș, este cunoscut pentru calitățile sale umane și modul său modest de a aborda viața. Deși a candidat la alegerile din 2004 pentru a deveni primar al orașului, el a rămas un om integru, fără a face promisiuni false sau a recurge la tacticile politice ale unora din zonă. Pleșa a fost întâlnit de echipa noastră de jurnaliști, iar în urma convorbirii cu el, am constatat că este un individ cu demnitate, care se privește cu curaj în oglindă la finalul zilei. Despre Pleșa circulau deja multe păreri pozitive în comunitatea locală. Unii îl descriau drept un "gugulan", un om modest și jovial, iar alții îi apreciau integritatea și capacitățile sale. Din păcate, nu toți candidații la alegerile din 2004 au avut aceleași principii nobile ca Pleșa. Deși ar fi putut să devină primar al orașului, Pleșa a preferat să rămână în sfera sa personală, departe de jocurile politice. El nu a fost interesat să "îmbețe" votanții cu promisiuni deșarte sau să zâmbească la comandă. A fost un om autentic, așa cum se vede în oglindă. Caransebeșul are nevoie de mai mulți lideri precum Pleșa, cu adevărat dedicați comunității și cu principii morale puternice. Un primar după inima oamenilor, așa cum l-a descris un cetățean din zonă. Totuși, Pleșa nu se oprește aici. El este implicat și în alte proiecte și activități în comunitatea locală, arătând că oamenii buni nu se uită doar la fotoliul de primar. Este îmbucurător să vedem că există încă persoane ca Traian Pleșa în politică, care nu se lasă corupți de sistem și își păstrează demnitatea și integritate. Oamenii din Caransebeș îl pot considera un model de urmat și să fie mândri că îl au ca vecin și concetățean.

Image Description
Politica

Adrian Torma: Comunitatea m-a sprijinit în campania pentru primărie

Senatorul Adrian Torma, care se află în plină campanie electorală pentru primaria orașului Moldova Nouă, a anunțat că este gata să renunțe la funcția de parlamentar pentru a se concentra pe nevoile orașului din Clisura Dunării. "Am decis să pun binele și dezvoltarea orașului înaintea intereselor personale. Este timpul să facem schimbări reale în Moldova Nouă și cred că pot face asta mai bine ca primar, decât ca senator", a declarat Torma într-o discuție cu presa locală. Senatorul, care face parte din Partidul Național Liberal, speră să câștige încrederea cetățenilor și să obțină mandatul de primar în alegerile din acest an. El promite că va aduce schimbări în oraș, cum ar fi investiții în infrastructură, locuri de muncă și servicii publice mai bune. "Acest oraș are un potențial uriaș și vreau să îl valorificăm în beneficiul comunității. Vreau să facem din Moldova Nouă un loc mai bun pentru locuitorii săi și să atragem mai mulți investitori și turiști în zonă", a adăugat Torma. Reacțiile la decizia senatorului au fost mixte, unii localnici admirându-i curajul și determinarea de a face schimbări în oraș, în timp ce alții au fost sceptici cu privire la capacitatea sa de a-și îndeplini promisiunile. Cu toate acestea, mulți sunt de acord că este necesară o schimbare în oraș și speră că Torma poate fi acel lider de care au nevoie pentru a obține acest lucru. În prezent, senatorul Torma este cotat ca unul dintre favoriții la câștigarea alegerilor din Moldova Nouă, iar mulți cetățeni sunt curioși să vadă cum va gestiona orașul în cazul în care va fi ales primar. Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie și sunt așteptate cu mare interes de comunitatea locală.

Actualitate

-
-

Economie

-
-

Evenimentul sportiv pentru licee - Cupa Liceelor Dacus la Flag Football! Finala a avut loc, câștigătorul anunțat

Azi, la stadionul Gloria din Reșița, a avut loc debutul turneului de Flag Football Reșița Locomotives Open, dedicat liceelor. Evenimentul sportiv a început la ora 10:00 și va continua și mâine, pe 12 mai. Flag Football este un sport în care jucătorii se luptă să apuce steagul lipit de curelele adversarilor, în loc de a se lovi unii pe alții, ca în fotbalul tradițional. Este o variantă mai sigură și mai accesibilă a fotbalului american, care se joacă și în România. Turneul de Flag Football Reșița Locomotives Open aduce împreună echipe de liceu din întreaga regiune, care vor lupta pentru trofeul de campioni. Mâine, jucătorii vor da tot ce au mai bun în cadrul Flag Football Tournament, pe același stadion din Reșița. Evenimentul este organizat de Locomotives Football Academy și susținut de primăria municipiului Reșița. Scopul acestui turneu este de a promova sportul și de a încuraja tinerii să facă mișcare și să se implice în activități sportive. Antrenorul echipei Locomotives, Ion Petrescu, a declarat că este încântat de numărul mare de echipe înscrise în turneu și că se așteaptă la un spectacol sportiv de calitate. De asemenea, el a îndemnat toți tinerii să practice un sport și să participe la astfel de evenimente care promovează un stil de viață sănătos. Municipiul Reșița este cunoscut pentru pasiunea sa pentru sport și pentru implicarea tinerilor în activități sportive. Evenimentul Reșița Locomotives Open este doar unul dintre multele turnee și competiții organizate în oraș, care încurajează tinerii să se implice în mișcare și să se dezvolte atât fizic, cât și mental.

Piscină și Șezlong: Locul Ideal în Propria Curte pentru a Petrece Timpul Liber al Familiei și Prietenilor

Vara este sezonul ideal pentru a te relaxa și a te răcori în propria ta piscină din grădină, alături de șezlonguri confortabile. O piscină în curte devine rapid punctul de atracție și locul preferat pentru petrecerea timpului liber al întregii familii și a prietenilor. Pentru iubitorii de înot și soare, o piscină în grădină este o alegere perfectă pentru a petrece zilele călduroase de vară. Cu o piscină proprie, nu mai este nevoie să mergi la ștranduri aglomerate sau să plătești bilete costisitoare pentru accesul la o piscină publică. În plus, o piscină în curte este o investiție durabilă și aduce un plus de valoare și eleganță casei tale. Aceasta poate fi folosită timp de mulți ani și poate fi un motiv de mândrie pentru proprietari. În plus, o piscină în curte poate fi amenajată cu diferite accesorii, precum tobogane sau jocuri de apă, pentru a-i încânta pe cei mici și pentru a le oferi tot mai multe motive de distracție. Dar o piscină proprie vine și cu responsabilități. Este important să acordăm o atenție deosebită întreținerii acesteia, pentru a ne bucura de apa limpede și curată în orice moment. Curățarea regulată, utilizarea produselor de igienă adecvate, precum și verificarea și întreținerea echipamentelor sunt necesare pentru a ne asigura că piscina noastră rămâne un loc de relaxare și distracție în siguranță. În concluzie, o piscină în grădină poate fi o alegere minunată pentru vara aceasta. Ea ne oferă posibilitatea de a ne relaxa și a ne răcori în intimitatea casei noastre, alături de cei dragi, și ne aduce un plus de valoare în proprietatea noastră. Totuși, este important să avem grijă de piscina noastră și să o folosim cu responsabilite pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le oferă.

Recente din Romania

-
-

13:07

SUA autorizează un medicament pentru pacienții cu cancer pulmonar

SUA au autorizat un medicament pentru pacienții cu cancer pulmonar, o formă greu de tratat și care se poate agrava oricând în ciuda chimioterapiei. Vești bune pentru pacienții care suferă de cancer pulmonar Medicamentul, care urmează acum să fie pus pe piață, conține anticorpi capabili să se prindă de o celulă canceroasă și de una imunitară, pe care le aduc împreună, astfel încât organismul să poată distruge boala. Producătorul tratamentului a precizat că prețul pentru un an de tratament, ar depăși 780 de mii de dolari. Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!
Image Description

12:56

Piloţii români de F-16 au exersat realimentarea avioanelor în aer, pe timp de zi și de noapte

Piloţii români de avioane de luptă F-16 au exersat realimentarea în aer pe timp de zi şi de noapte, prin intermediul programului de parteneriat dintre Alabama National Guard şi România, informează Forţele Aeriene. „O aeronavă KC-135 Stratotanker aparținând 117th Air Refueling Wing, împreună cu echipaje de logistică, mecanici de întreținere și asistență, s-au aflat în România pentru operațiuni comune cu Forţele Aeriene Române. Această misiune de instruire comună are loc prin intermediul Programului de Parteneriat de Stat dintre Alabama National Guard și România, care în cei peste 30 de ani de la înființare a adus beneficii ambelor națiuni și a îmbunătățit foarte mult interoperabilitatea, prin schimburi regulate, sprijin reciproc și împărtășirea celor mai bune practici”, se arată într-un text postat luni pe pagina de Facebook a Forţelor Aeriene. Potrivit sursei citate, exerciţiul a avut loc în perioada 13-17 mai, iar piloții români au exersat realimentarea avioanelor F-16 în aer atât pe timp de zi, cât și şi de noapte. Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Image Description

12:53

Comisia Europeană: Ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidențial nu a fost motivat politic

Comisia Europeană a transmis luni că ajutorul pe care l-a oferit la solicitarea Iranului, pentru a căuta elicopterul cu care s-a prăbușit președintele iranian Ebrahim Raisi, duminică, a fost acordat fără "motivaţii politice". Duminică, UE a activat sistemul de satelit Copernicus, programul de observare a Pământului care este utilizat în mod normal pentru a acorda ajutor în caz de dezastre naturale şi pe care l-a lansat duminică la solicitarea Iranului în încercarea de a-i găsi pe Raisi, pe ministrul de externe iranian, Hosein Amir Abdolahian şi pe restul autorităţilor şi a membrilor echipajului aflaţi la bordul unui elicopter, informează EFE, preluată de Agerpres. "Nici Mecanismul european de protecţie civilă şi nici sistemul de sateliţi Copernicus nu au în spate motivaţii politice", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru ajutor umanitar, Balazs Ujvari, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X. Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media Ujvari a menţionat că "orice ţară poate solicita asistenţă de natură umanitară sau civilă prin aceste canale, iar Comisia face tot posibilul pentru a ajuta". Unii deputaţi europeni au criticat duminică asistenţa acordată Iranului de Uniunea Europeană, atrăgând atenţia că apărătorii drepturilor omului nu sunt ajutaţi. Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, şi ministrul său de externe, Hossein Amir-Abdollahian, au murit într-un accident de elicopter într-o zonă muntoasă din nord-vestul ţării, potrivit televiziunii de stat şi agenţiei oficiale IRNA.
Image Description

Recente din caras

-
-

07:20

În Reșița, alegerile europarlamentare și locale se apropie rapid, iar locurile pentru afișajul electoral sunt limitate

Mai sunt doar 3 săptămâni până la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie 2024. Acestea se anunță a fi unele dintre cele mai importante și disputate alegeri din ultimii ani, iar campania electorală își intră în linie dreaptă. Candidații își fac ultimele pregătiri înainte de confruntarea finală cu alegătorii. Potrivit informațiilor oferite de autoritatea electorală, numărul candidaților este foarte ridicat, fiind înregistrată o prezență masivă în arena politică. Perspectiva de a face parte din Parlamentul European sau din administrația locală atrage mulți aspiranți, de la cele mai diverse partide politice. Aceștia își prezintă programele și promisiunile electorale cu entuziasm și încredere, sperând să câștige încrederea și voturile alegătorilor. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, tendințele electorale sunt încă fluctuante și nu există un favorit clar. Astfel, ultimele săptămâni de campanie se anunță a fi decisive pentru alegerea noilor reprezentanți ai României în Parlamentul European și în administrațiile locale. Săptămâna trecută, în cadrul unui dezbateri televizate, candidații s-au confruntat într-un schimb aprins de idei și argumente. Tematica principală a dezbaterilor a fost prioritizarea intereselor țării și a cetățenilor și modul în care acestea vor fi reprezentate în forurile decizionale europene. Autoritatea electorală a făcut apel la cetățeni să își exercite dreptul la vot pentru a-și alege reprezentanții și a-și face auzite voci în cadrul Uniunii Europene și în administrațiile locale. De asemenea, a fost pusă la dispoziție o secție specială pentru votul prin corespondență pentru cetățenii care se află în străinătate sau aflate la distanță de localitatea de domiciliu. În cele 3 săptămâni rămase, este de așteptat ca tensiunea și concurența să crească, iar alegătorii să fie supuși la o serie de mesaje și promisiuni electorale. Până la data alegerilor, va trebui să decidem care dintre candidați și partidele lor ne pot reprezenta cel mai bine interesele și valorile.
Image Description

14:08

Romeo Dunca dorește un al doilea mandat la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a realiza planuri ambițioase pentru județ: Ridicarea acestuia din declinul provocat de PSD în 2020. Primii patru ani, concentrați pe curățenie după gunoiul lăsat de foștii conducători ai Carașului. Ce urmează pentru următorii patru ani?

Consilierul județean Romeo Dunca dorește să rămână în funcție și pentru următorii patru ani, pentru a continua proiectele sale de succes din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. În urma alegerilor locale din 2020, Dunca a preluat conducerea județului, iar acum vrea să-și îndeplinească toate promisiunile făcute în campania electorală. În cei patru ani de mandat, Dunca și echipa sa au reușit să îmbunătățească situația din județ, după ce au preluat controlul de la foștii conducători ai Carașului, care l-au lăsat într-o stare precară. Unul dintre obiectivele principale a fost curățenia în județ, după mulți ani de guvernare a Partidului Social Democrat. Cu toate acestea, Dunca nu consideră că a terminat tot ceea ce și-a propus. "Avem nevoie de încă patru ani pentru a duce județul Caraș-Severin pe drumul prosperității și dezvoltării", a declarat el. "Vrem să arătăm tuturor că această zonă este plină de potențial și merită să fie investită." Printre prioritățile sale pentru următorii patru ani, Dunca menționează dezvoltarea economiei locale și atragerea de investiții străine. El consideră că acest lucru va duce la crearea de noi locuri de muncă și la stimularea creșterii economice a județului. De asemenea, Dunca dorește să continue investițiile în infrastructura județului, precum modernizarea drumurilor și construirea unor noi proiecte de infrastructură, care să faciliteze accesul la diferite zone din județ. În final, consilierul județean își dorește să facă din județul Caraș-Severin un loc mai atractiv pentru turiști, prin promovarea potențialului turistic al zonei și prin dezvoltarea unor proiecte turistice în colaborare cu autoritățile locale și cu mediul de afaceri. În concluzie, Romeo Dunca speră să fie reales în funcția de consilier județean, pentru a-și putea îndeplini toate obiectivele propuse și a duce județul Caraș-Severin pe drumul progresului și prosperității. Locuitorii județului se așteaptă la o nouă perioadă de dezvoltare și la îmbunătățirea vieții în zona lor.
Image Description

12:34

Primarul Răzvan Văcărescu candidează pentru un nou mandat pentru a continua proiectele începute

Primarul comunei Goruia, Răzvan Văcărescu, intenționează să candideze pentru un nou mandat la conducerea administrației locale, fiind hotărât să ducă la final toate proiectele inițiate în actualul său mandat. Hotărârea a fost luată de edil în urma unei analize atente a situației și a dorinței sale de a asigura continuitatea planurilor și inițiativelor deja demarate în comuna Goruia. "Am decis să candidez pentru un nou mandat în fruntea primăriei Goruia deoarece consider că proiectele pe care le-am început în acest mandat trebuie finalizate pentru a aduce beneficii locuitorilor noștri. Este o datorie morală și profesională față de comunitatea noastră", a declarat primarul Văcărescu. În cadrul mandatului său actual, primarul a reușit să obțină finanțări pentru modernizarea infrastructurii rutiere, pentru extinderea rețelei de canalizare și pentru îmbunătățirea serviciilor de educație și asistență socială. "Suntem pe drumul cel bun și nu putem permite ca proiectele să fie abandonate sau întârziate din cauza schimbării conducătorului. Am încredere că, alături de echipa mea, voi putea continua să aducem progres și dezvoltare în comuna Goruia", a adăugat primarul. Răzvan Văcărescu a fost ales în funcția de primar al comunei Goruia în urmă cu patru ani și a avut o activitate remarcabilă în fruntea administrației locale, fiind cunoscut pentru implicarea sa în problemele comunității și pentru prioritizarea nevoilor locuitorilor.
Image Description

Reclame

-
-

Vremea

-
-
caras WEATHER

Schimb valutar

-
-

Redactie

-
-
Stiri din caras
office@stiridincaras.ro
0723222111

nationale

-
-
Image Description

Piloţii români de F-16 au exersat realimentarea avioanelor în aer, pe timp de zi și de noapte

Piloţii români de avioane de luptă F-16 au exersat realimentarea în aer pe timp de zi şi de noapte, prin intermediul programului de parteneriat dintre Alabama National Guard şi România, informează Forţele Aeriene. „O aeronavă KC-135 Stratotanker aparținând 117th Air Refueling Wing, împreună cu echipaje de logistică, mecanici de întreținere și asistență, s-au aflat în România pentru operațiuni comune cu Forţele Aeriene Române. Această misiune de instruire comună are loc prin intermediul Programului de Parteneriat de Stat dintre Alabama National Guard și România, care în cei peste 30 de ani de la înființare a adus beneficii ambelor națiuni și a îmbunătățit foarte mult interoperabilitatea, prin schimburi regulate, sprijin reciproc și împărtășirea celor mai bune practici”, se arată într-un text postat luni pe pagina de Facebook a Forţelor Aeriene. Potrivit sursei citate, exerciţiul a avut loc în perioada 13-17 mai, iar piloții români au exersat realimentarea avioanelor F-16 în aer atât pe timp de zi, cât și şi de noapte. Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citeste mai mult

Image Description

Prognoza meteo pentru perioada 20 mai - 2 iunie. Vremea se încălzește, dar un val de ploi va cuprinde aproape toată țara

Vremea se încălzește, dar vor cădea ploi în toată țara. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 20 mai - 2 iunie 2024. Estimarea meteorologică pentru ultima decadă a lunii mai şi pentru primele zile din iunie indică un regim termic în general apropiat de normalul climatologic caracteristic acestei perioade. Media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 24 şi 28 de grade, iar a celor minime între 12 şi 14 grade, cele mai scăzute valori termice urmând a se înregistra în perioada 22...24 mai. Ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate se vor înregistra în perioada 21 – 25 mai şi la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse. În prima săptămână pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice vor fi variaţii termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va creşte la 28 de grade în ziua de marţi (21 mai) se va ajunge la 24...25 de grade în perioada 22 – 24 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 26...27 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 12...13 grade, uşor mai ridicată în data de 22 mai, când se va situa în jurul a 14 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 21 – 25 mai şi la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse. În prima săptămână pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice vor fi variaţii termice, în special în regimul diurn, astfel de la o medie ce va creşte la 26 de grade în ziua de marţi (21 mai) se va ajunge la 22 de grade în ziua de 23 mai, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 25...26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 8...10 grade, uşor mai ridicată în 23 mai şi la început de iunie. Probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în 23 şi 24 mai şi la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse. Intervalul va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, respectiv o creştere a temperaturilor maxime la 27...28 de grade în ziua de marţi (21 mai), însă pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice se va produce o răcorire în zilele de miercuri şi joi (22 şi 23 mai) când sunt estimate valori în jurul a 23 de grade. Pentru sfârşitul de mai şi începutul de iunie, media temperaturilor maxime se menţine la peste 25...26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 11...12 grade pe tot parcursul intervalului. Vor fi ploi în prima săptămână, pe arii mai extinse în perioada 22 – 25 mai, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate. Intervale cu ploaie vor fi şi în a doua săptămână, mai probabile şi din nou în extindere spre finalul lunii mai şi la început de iunie. Media regională a temperaturilor maxime pentru această regiune va fi de 24...26 de grade în perioada 20 – 23 mai și de 27...28 de grade la finalul lunii mai și începutul de iunie. Minimele vor fi și ele mai ridicate comparativ cu mijlocul lunii mai, respectiv o medie de 10...11 grade în primele nopți și de 13...14 grade spre finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în 22 și 23 mai, dar și spre finalul lunii mai și la început de iunie. În restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar, iar ploile vor fi posibile pe arii restrânse îndeosebi în timpul după-amiezilor. În prima zi a intervalului valorile termice se vor situa în continuare uşor sub normalul climatologic, însă tendinţa va fi de încălzire în zilele următoare, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 24...25 de grade, iar la început de iunie sunt posibile valori de peste 25...26 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în regimul nocturm, respectiv o creştere a minimelor de la 10 grade, până spre valori în general de 13...14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 23 mai şi spre finalul intervalului de anticipaţie (la final de mai şi început de iunie). Tendinţa generală va fi de încălzire la nivelul acestei regiuni, însă în primele zile, pe fondul nebulozităţii sau a instabilităţii mai accentuate vor fi variaţii în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 23 şi 25 de grade. Pentru perioada 24 mai – 2 iunie, prezenta estimare indică valori termice maxime în general de 26...28 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 10 grade în primele nopţi, apoi cu mici variaţii se vor situa între 12 şi 14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 22 - 25 mai, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate, dar şi după 30 mai. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse. În primele zile, pe fondul nebulozităţii sau a instabilităţii mai accentuate vor fi variaţii în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 22 şi 24 de grade. După aceste zile mai răcoroase, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 11 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori la început de iunie. Ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate se vor înregistra în perioada 21 – 25 mai şi posibil la început de iunie. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, în special în timpul după-amiezilor, dar pe arii restrânse. În primele zile, pe fondul nebulozităţii sau a instabilităţii mai accentuate vor fi variaţii în regimul diurn, respectiv o medie ce va oscila între 12 şi 15 de grade. Pentru perioada 24 mai – 2 iunie, prezenta estimare indică valori termice maxime în jurul a 16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 7...8 grade pe tot parcursul intervalului. Vor fi ploi în perioada 22 – 25 mai, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate. Intervale cu ploaie vor fi şi în restul intervalului, mai probabilie şi din nou în extindere la final de mai şi început de iunie.

Citeste mai mult

Image Description

Primarul PSD din Gorj acuzat de lovitura cu mașina. Testul antidrog arată prezența posibilă a substanțelor psihoactive.

Primarul comunei Stejari, Robert Ionuţ Păiuşi, a fost implicat într-un accident rutier duminică seară, după ce a lovit cu maşina o tânără de 24 de ani în timp ce conducea în satul Băceşti. Femeia se afla la un miting al partidului AUR în momentul impactului. La scurt timp, Poliţia Rurală Târgu-Cărbuneşti a fost sesizată despre eveniment şi a ajuns la faţa locului. După primele verificări, a fost confirmat că şoferul a părăsit locul accidentului, fără să acorde îngrijiri femeii rănite. Poliţia a transmis că şoferul a fost identificat ca fiind primarul localităţii Stejari, Robert Ionuţ Păiuşi, care a fost testat de poliţişti atât pentru alcool, cât şi pentru droguri. Rezultatul testului pentru alcool a ieşit negativ, însă cel pentru droguri a indicat posibila prezenţă a unor substanţe interzise. „În urma testării şoferului, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanţe interzise”, a transmis IPJ Gorj. Femeia rănită a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Poliţia a întocmit un dosar penal pentru cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului sau modificarea urmelor acestuia. Robert Ionuţ Păiuşi a mai fost implicat în anchete recente privind decontarea din bugetul primăriei a unor cantităţi uriaşe de combustibil, folosit în scop personal. Procurorii au făcut percheziţii la casa primarului luna trecută, iar acesta este acum suspectat de patru infracţiuni, printre care abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeste mai mult

Image Description

Miron Cozma: „Care Mineriadă? Nu a existat Mineriadă”

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, s-a prezentat luni dimineaţă la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în care este acuzat de săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii. El le-a declarat jurnaliștilor că „nu a existat mineriadă” și că el nu a fost în București pe 13 iunie 1990, când s-au declanșat violențele împotriva manifestanților din Piața Universității. „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă. Voi i-aţi omorât pe ăştia în Bucureşti. Voi cu Iliescu. Eu nu am fost în Bucureşti pe 13 iunie. Cine i-a omorât pe ăia în Piaţa Universităţii? Eu nu am fost în Bucureşti, ce nu pricepi?”, i-a certat Miron Cozma pe jurnaliştii prezenţi la Parchet, care l-au întrebat pe fostul lider al minerilor despre implicarea sa în reprimarea demonstranţilor din Bucureşti, potrivit Agerpres. În acest dosar sunt urmăriţi penal fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma, foştii generali Vasile Dobrinoiu şi Peter Petre. Procurorii trebuie să refacă ancheta în acest dosar, după ce probele strânse de anchetatori au fost anulate în instanţă. Iniţial, în iunie 2017, fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, alături de fostul premier Petre Roman şi fostul director SRI Virgil Măgureanu, însă în decembrie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis restituirea dosarului la Parchetul Militar, pentru refacerea de la zero a anchetei. Judecătorii au decis atunci anularea tuturor probelor strânse de procurori, fiind constatată nelegalitatea rechizitoriului prin care Ion Iliescu a fost trimis în judecată, alături de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, amiral (rez.) Emil „Cico” Dumitrescu (decedat între timp), Cazimir Ionescu, Adrian Sârbu şi Miron Cozma. Procurorii militari susţineau că, în zilele de 11 şi 12 iunie 1990, autorităţile statului au hotărât să declanşeze un atac violent împotriva manifestanţilor aflaţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, care militau în principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara şi îşi exprimau paşnic opiniile politice, în contradicţie cu cele ale majorităţii care forma puterea politică la acel moment. În acest atac ar fi fost implicate, în mod nelegal, forţe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, SRI, precum şi peste 10.000 de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării. Conform Parchetului Militar, atacul a fost pus în practică în dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, având următoarele consecinţe: moartea prin împuşcare a patru persoane, două persoane violate, vătămarea integrităţii fizice sau psihice a unui număr total de 1.388 de persoane, privarea de dreptul fundamental la libertate, din motive de ordin politic, a unui număr total de 1.250 de persoane. În cadrul acestei acţiuni, peste 200 de persoane au fost ridicate şi transportate la o unitate militară a Ministerului de Interne din localitatea Măgurele, unde au fost reţinute până în după-amiaza aceleiaşi zile, când au fost lăsate să plece, după o cercetare sumară. Ion Iliescu era acuzat de procurorii militari că a dat ordinul pentru evacuarea în forţă a manifestanţilor din Piaţa Universităţii, inclusiv prin folosirea unor muncitori din marile întreprinderi din Bucureşti.

Citeste mai mult

Sport

-
-
Image Description
Sport

Ciprian Măceșanu, primarul comunei Ticvaniu Mare, alături de susținătorul președintelui PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, în lupta pentru o comunitate mai puternică!

Primarul comunei Ticvaniu Mare, Silviu Hurduzeu, membru al PSD și susținător al președintelui județean, s-a implicat într-o acțiune susținută de Asociația "Partida Romilor Pro Europa". Scopul este de a promova valorile europene și de a facilita integrarea romilor în societate. Împreună cu alți reprezentanți ai asociației, Hurduzeu a vizitat o comunitate de romi din județ și a discutat cu locuitorii despre importanța participării la alegerile locale și la construirea unei comunități unite. El a subliniat, de asemenea, importanța educației și a accesului la servicii sociale pentru romi. "Trebuie să ne unim forțele și să promovăm valorile europene, să arătăm că suntem o comunitate responsabilă și să ne implicăm activ în alegerile locale pentru un viitor mai bun pentru noi și copiii noștri", a declarat Hurduzeu. Acțiunea a fost salutată de către locuitorii comunității, care au apreciat implicarea primarului și au exprimat speranța că acesta va continua să promoveze interesele lor și să lupte pentru o viață mai bună pentru romi. "Apreciez gestul domnului primar și sunt convins că împreună putem face schimbări pozitive pentru comunitatea noastră", a spus unul dintre locuitorii prezenți. Hurduzeu a promis că va continua să sprijine comunitatea romilor și să lupte pentru drepturile lor, atât la nivel local, cât și la nivel județean. Acțiunile de acest gen demonstrează că politicienii sunt interesați de bunăstarea tuturor cetățenilor, indiferent de apartenența etnică.

Articol postat în data 19 May 2024
Image Description
Sport

Premierea Câștigătorilor de la Reșița Locomotives Open, Turneul de Flag Football desfășurat pe Stadionul Gloria în weekendul 11-12 Mai

Turneul de Flag Football de la Reșița Locomotives s-a încheiat cu festivitatea de premiere a câștigătorilor. Evenimentul a avut loc pe stadionul Gloria din Reșița în zilele de 11 și 12 mai, atrăgând în jur de 65 de copii la Cupa Liceelor Dacus și aproximativ 100 de jucători din țară pentru Flag Football Tournament. În prima zi a turneului, 65 de copii s-au adunat pe stadion pentru a participa la Cupa Liceelor Dacus. Aceștia au dat tot ce au avut mai bun pentru a câștiga trofeul, atrăgând atenția spectatorilor prin abilitățile lor în jocul de Flag Football. A doua zi a fost rezervată pentru turneul principal de Flag Football, unde aproximativ 100 de jucători din țară s-au întrecut pentru a demonstra cine este cel mai bun echipaj. Fiecare echipă a luptat cu dârzenie, încercând să câștige trofeul de la Reșița Locomotives. Evenimentul a fost organizat cu ajutorul eforturilor depuse de Reșița Locomotives și a fost o oportunitate excelentă pentru copii de a-și arăta abilitățile în acest sport. Participanții au fost foarte încântați de turneu și speră să participe și la viitoarele ediții ale Cupelor Dacus și Flag Football Tournament. În final, echipa câștigătoare a turneului principal de Flag Football a fost premiată cu un trofeu, iar toți participanții au primit felicitări pentru efortul lor și pentru modul în care au promovat acest sport în rândul tinerilor. Organizatorii au mulțumit tuturor celor implicați în eveniment și speră că tinerii vor continua să practice acest sport și să se dezvolte în acest domeniu. Cu siguranță, Cupa Liceelor Dacus și Flag Football Tournament au reprezentat o oportunitate reușită de a promova și populariza acest sport în rândul tinerilor din țară.

Articol postat în data 14 May 2024

Stiri externe

Comisia Europeană: Ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidențial nu a fost motivat politic

Comisia Europeană a transmis luni că ajutorul pe care l-a oferit la solicitarea Iranului, pentru a căuta elicopterul cu care s-a prăbușit președintele iranian Ebrahim Raisi, duminică, a fost acordat fără "motivaţii politice". Duminică, UE a activat sistemul de satelit Copernicus, programul de observare a Pământului care este utilizat în mod normal pentru a acorda ajutor în caz de dezastre naturale şi pe care l-a lansat duminică la solicitarea Iranului în încercarea de a-i găsi pe Raisi, pe ministrul de externe iranian, Hosein Amir Abdolahian şi pe restul autorităţilor şi a membrilor echipajului aflaţi la bordul unui elicopter, informează EFE, preluată de Agerpres. "Nici Mecanismul european de protecţie civilă şi nici sistemul de sateliţi Copernicus nu au în spate motivaţii politice", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru ajutor umanitar, Balazs Ujvari, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X. Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media Ujvari a menţionat că "orice ţară poate solicita asistenţă de natură umanitară sau civilă prin aceste canale, iar Comisia face tot posibilul pentru a ajuta". Unii deputaţi europeni au criticat duminică asistenţa acordată Iranului de Uniunea Europeană, atrăgând atenţia că apărătorii drepturilor omului nu sunt ajutaţi. Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, şi ministrul său de externe, Hossein Amir-Abdollahian, au murit într-un accident de elicopter într-o zonă muntoasă din nord-vestul ţării, potrivit televiziunii de stat şi agenţiei oficiale IRNA.

Timp de citire: 2 minute

„Nu am fost noi”. Declarația unui oficial israelian despre prăbuşirea elicopterului în care a murit preşedintele iranian Ebrahim Raisi

Israelul nu a fost implicat în moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, ca urmare a prăbuşirii elicopterului în care se afla, un accident în care au murit mai mulţi membri ai anturajului său, a declarat luni un oficial israelian pentru Reuters. „Nu am fost noi", a declarat sec oficialul, care a solicitat anonimatul, potrivit News.ro. Pe reţelele sociale au circulat zvonuri, în noaptea de duminică spre luni, care susţineau că Mossadul - spionajul extern israelian - ar fi fost implicat în accidentul de elicopter. În mod oficial, Israelul nu a comentat încă moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi şi a ministrului de externe Hossein Amirabdollahian, menţionează The Guardian. Agenţia de spionaj a Israelului, Mossad, a fost acuzată de mai multe asasinate şi atentate cu bombă în interiorul Iranului în ultimii ani, iar forţele aeriene ale Israelului au bombardat obiective iraniene în Liban şi Siria, însă Ierusalimul rareori comentează aceste activităţi. Până în prezent, analiza Israelului pare să fie că dispariţia neaşteptată a celor două figuri semnificative ale regimului nu este susceptibilă să modifice în mod semnificativ războiul rece pe care îl poartă de mult timp cu Teheranul: politicile externe, de apărare şi nucleare ale Republicii Islamice sunt, în cele din urmă, de competenţa liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Cu toate acestea, luptele interne pentru putere create de vidul brusc ar putea distrage atenţia Teheranului de la războiul din Gaza. Grupările aliate Iranului din Siria, Irak şi Yemen au atacat Israelul cu drone şi rachete de la izbucnirea războiului din Gaza, anul trecut, iar la graniţa de nord a Israelului mocneşte un război de uzură cu puternica miliţie libaneză Hezbollah, susţinută de Teheran. „Aceasta nu este o veste rea pentru Israel. Cu toate acestea, evenimentele din Iran vor evolua probabil într-un ritm diferit faţă de cele din jurul nostru. Într-un scenariu pozitiv, iniţial, guvernul de la Teheran ar putea fi mai preocupat de problemele interne şi va pune mai puţină presiune asupra Hezbollah pentru a menţine un front militar activ împotriva Forţelor de Apărare ale Israelului", a scris Amos Harel, analist militar, în cotidianul de stânga Haaretz. Luna trecută, Iranul a lansat un atac direct, fără precedent, cu rachete şi drone asupra Israelului, autorizat de Raisi. Atacul a vrut să fie ca ripostă la o lovitură aeriană israeliană asupra unei clădiri diplomatice iraniene din capitala siriană, Damasc.

Timp de citire: 4 minute

Noi atacuri rusești în Ucraina, 12 morți și 55 de răniți în ultimele două zile

Cel puțin 12 civili au murit, iar alte 55 de persoane au fost rănite în urma atacurilor Rusiei asupra Ucrainei în ultimele două zile, potrivit autorităților locale. Guvernatorul Oleh Syniehuboc a confirmat că majoritatea victimelor se aflau în regiunea Harkov, unde 12 persoane au pierit și alte 40 au fost rănite. Unul dintre atacurile devastatoare a fost înregistrat pe 19 mai, când o rachetă de tipul Iskander M a lovit periferia orașului Harkov, provocând moartea a șase persoane, inclusiv o femeie însărcinată, și rănind alte 28 de persoane, printre care doi medici. Potrivit guvernatorului Syniehuboc, atacul a avut loc în timp ce oamenii se aflau în zona de agrement a orașului. În orașul Novoosynove din regiunea Kupiansk, alte două persoane au decedat, iar cinci au fost rănite în urma unui atac cu rachetă. Potrivit sursei The Kyiv Independent, armata rusă a mai lansat un atac în aceeași zi, pe 19 mai, provocând moartea a încă trei persoane și rănirea altor patru. Printre cele mai afectate regiuni se numără și Dnipropetrovsk, unde armata rusă a vizat o clădire înaltă, 21 de case, facilități ale infrastructurii comunale și ale agriculturii și alte proprietăți în noaptea de 19 mai spre 20 mai. Potrivit guvernatorului Serhii Lysak, o femeie în vârstă de 55 de ani a fost rănită în acest atac cu artilerie și drone asupra orașului Nikopol. În regiunea Donețk, la periferia orașului Toretsk, atacurile rusești au provocat rănirea a două persoane în localitatea Pivnichne, potrivit guvernatorului Lysak. Confruntările dintre Ucraina și Rusia au escaladat și mai mult în ultimele zile, iar propaganda și acțiunile militare agresive ale Rusiei au dus la pierderi nevinovate de vieți omenești. Ucrainenii sunt îngrijorați de faptul că aceste atacuri vor continua și că vor provoca și mai multe victime nevinovate.

Timp de citire: 3 minute

O femeie a mărturisit cum i-a supraviețuit lui Casanova Killer, criminalul în serie care s-a lăudat că a ucis cel puțin 35 de oameni

O femeie care s-a trezit într-o situație teribilă a trebuit să gândească repede și să găsească o cale pentru a supraviețui în urma întâlnirii cu un criminal în serie. Barbara Mabee Abel a vorbit pentru People despre unul dintre cele mai terifiante momente din viața ei, când a fost răpită și sechestrată de un criminal în serie, cunoscut sub numele de Casanova Killer. În 1974, Barbara Abel avea 31 de ani, era o mamă singură a unui băiat de 6 ani și locuia în West Palm Beach, Florida, împreună cu sora ei geamănă care avea paralizie cerebrală. După ce și-a luat fiul de la școală, au plecat împreună spre casă. Când au intrat pe ușă, i-a spus fiului ei Dale să meargă să-și caute mătușa. Mergând în bucătărie să ia un pahar cu apă, o voce i-a spus să nu se întoarcă, altfel va fi împușcată. Instinctiv, Barbara s-a întors și a dat nas în nas cu un bărbat, identificat ulterior ca fiind Paul John Knowles, care ținea în mână o armă. A fost dusă într-un dormitor unde sora ei era legată. Knowles i-a spus râzând Barbarei că a încercat să-i violeze sora și că avea de gând să plece împreună cu fiul ei, Dale. Barbara l-a implorat să-i lase fiul în pace și în schimb să o ia pe ea, ceea ce s-a și întâmplat. Fără să știe că avea de-a face cu un criminal în serie, Barbara și-a dat seama că viața ei era în pericol și trebuia să facă ceva ca să supraviețuiască. Deși i-a fost extrem de greu, a decis să-l seducă pe Knowles și a început să-l complimenteze în încercarea de a-l determina pe acesta să lase garda jos. Knowles a urcat-o cu forța într-o mașină și au plecat spre Georgia. Pe drum s-au oprit la un motel, unde Barbara a fost violată de către răpitorul ei. Însă Barbara nu s-a lăsat compleșită de ceea ce i s-a întâmplat și a căutat în continuare modalități prin care să-i câștige încrederea lui Knowles, care avea în permanență arma asupra lui și nu ezita să o scoată dacă ceva i se părea în neregulă. Barbara Abel a mai povestit că atunci când răpirea a apărut la televizor, Knowles a fost foarte entuziasmat, pentru că își notorietate. Femeia a întrezărit o oportunitate și i-a spus răpitorului ei că l-ar putea ajuta să-și publice povestea, întrucât ea era redactor de radio și știa să scrie o carte. La un moment dat, Knowles a plecat din camera de motel pentru a da un telefon și a legat-o pe Barbara de mâini, de picioare și gură. Când s-a întors, în jurul orei 1 dimineața, și-a dat seama că uitase cheia în cameră și era închis în exterior. Prin ușă el i-a spus femeii că știe că nu poate vorbi, dar că el o iubește. După ce a reușit să-și scoată călușul din gură și să-și slăbească legăturile de la mâini, Barbara a sunat la recepție și a spus că este sechestrată. Knowles a reușit să fugă și a continuat să meargă spre Georgia, unde a fost în cele din urmă arestat de poliție, după ce răpise și ucisese alte două persoane. El a fost împușcat mortal de poliție după câteva săptămâni, când a încercat să evadeze. Paul John Knowles, care s-a născut pe 25 aprilie 1946 și a murit pe 18 decembrie 1974, cunoscut și sub numele de The Casanova Killer, a fost legat de moartea a 18 persoane în 1974, însă el susținea că a ucis cel puțin 35.

Timp de citire: 6 minute

Nouă Tensiune în Cursa Nucleară - Coreea de Nord avertizează că va lua măsuri după testul nuclear subcritic al SUA

Coreea de Nord a criticat recentul test subcritic nuclear efectuat de Statele Unite, susținând că acesta adaugă noi tensiuni în cursa internațională a înarmării nucleare. Potrivit Phenianului, aceste acțiuni ale SUA vor determina Coreea de Nord să-și îmbunătățească capacitățile de descurajare nucleară. Departamentul american al Energiei a anunțat că Administrația sa de Securitate Nucleară Națională a desfășurat un experiment subcritic la situl său de teste din Nevada. Scopul acestui experiment a fost colectarea de date pentru a sprijini fiabilitatea și eficacitatea armelor nucleare. Pe fondul instabilității strategice din regiune și din lume cauzate de acțiunile unilaterale ale SUA, Phenianul a declarat că este necesar să fie luate măsuri pentru îmbunătățirea capacităților de descurajare nucleară. Deși Coreea de Nord nu a specificat ce măsuri va lua, aceste acțiuni sunt justificate ca fiind dreptul lor suveran și o posibilă opțiune în fața provocărilor continue ale SUA. Testele nucleare subcritice nu implică o explozie nucleară și nu declanșează o reacție în lanț a fisiunii nucleare. Statele Unite sunt semnatare ale Tratatului privind interzicerea totală a testelor nucleare, iar în 1992 au încetat testele de explozie nucleară. Cu toate acestea, Coreea de Nord a efectuat șase teste nucleare subterane și există posibilitatea să pregătească un al șaptelea, deși oficiali sud-coreeni neagă existența unor semnale iminente pentru un astfel de test. În urma testelor nucleare anterioare, Consiliul de Securitate al ONU a impus sancțiuni împotriva Coreei de Nord. Scopul acestei măsuri a fost să determine Phenianul să renunțe la dezvoltarea de rachete balistice capabile să transporte arme nucleare.

Timp de citire: 2 minute

Casa Albă cere Israelului un plan privind operațiunile militare din Fâșia Gaza, solicitat de consilierul american Jake Sullivan

Înaltul oficial american solicită Israelului o strategie politică pentru Gaza Inaltul oficial american, consilierul pentru securitate nationala al SUA, Jake Sullivan, a emis duminica o cerere catre Israel pentru a prezenta o strategie politica referitoare la operatiunile militare din Fasia Gaza, potrivit presedintiei Statelor Unite. Solicitarea a venit dupa intalnirea lui Sullivan cu premierul israelian Benjamin Netanyahu si presedintele Israelului, Isaac Herzog, la Ierusalim. Inainte de aceasta intalnire, inaltul oficial american s-a intalnit cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducatorul de facto al Arabiei Saudite. Potrivit Casei Albe, strategia propusa urmareste sa obtina infrangerea definitiva a organizatiei islamiste palestiniene Hamas, eliberarea ostaticilor israelieni si o viata mai buna pentru populatia din Gaza. De mult timp, Statele Unite cer Israelului sa prezinte o strategie privind administrarea teritoriului palestinian de pe coasta Marii Mediterane si i-au avertizat de mai multe ori pe israelieni sa nu lanseze un atac de mare amploare asupra orasului Rafah din sudul Fasiei Gaza, la granita cu Egiptul. Dupa intalnirea cu Sullivan, premierul Netanyahu a scris pe platforma X ca au discutat in detaliu despre continuarea razboiului din Gaza, in special la Rafah, si despre intensificarea eforturilor umanitare pentru populatia palestiniana. Casa Alba a mentionat ca Sullivan a propus si o serie de masuri pentru cresterea volumului de ajutoare in Gaza izolata de fortele israeliene si au discutat modalitati de creare a unor coridoare fixe in zona litoralului, pentru a asigura primirea ajutoarelor de catre toti civilii care au nevoie.

Timp de citire: 2 minute
Acasa Recente Radio Judete